Appnotifikation

VARFÖR SER JAG EN NOTIFIKATION NÄR APPEN INTE ANVÄNDS?

För att möjliggöra öppning med telefonen i fickan måste appen vara igång i bakgrunden.

För att Android ska tillåta appen att vara igång i bakgrunden behövs en tjänst som visar upp en notis, så att du som användare vet att appen är igång.

Dölj notifikationen utan att stänga av funktionen.

Markera och dra notifikationen åt vänster och klicka på kugghjulet. Här kan du ändra inställningar eller avaktivera notisen för “Anslutning i bakgrunden”. Tjänsten kommer fortfarande fungera även om du valt att dölja notifikationen.

Nu får jag en notis om batterianvändning.

Om du får en notis om att Inside the Box-appen använder telefonens batteri, är det bra att veta att detta gäller alla Android-appar som körs i bakgrunden. Det behöver inte betyda att appen förbrukar mer batteri än andra appar. På telefonens inställningar kan du se batteriförbrukning för respektive app. Markera och håll in batterinotisen för att stänga av den.

Det finns två sätt att helt stänga av Anslutning i bakgrunden:

1. ÄNDRA APPENS ÅTKOMST TILL PLATS VIA INSTÄLLNINGAR

Navigera till telefonens Inställningar>Appar>Inside the Box>Behörigheter>Plats. Ändra behörigheten från “Tillåt alltid” till “Tillåt bara när appen används”.

2. ÄNDRA INSTÄLLNING PÅ DITT LÅS I APPEN

Klicka på låsbilden i Inside the Box-appen för att komma till låsinställningar, sedan på editera-knappen uppe till höger (endast tillgänglig för administratörer). Här kan du ändra säkerhetsnivå för låsöppning till “App för att öppna”.